Parowar Bambusowy z Pokrywką Ø8x6cm (10 Units)
10237-10
10 Jednostki
34, 41€
3,441€/Parowar
W Magazynie
Parowar bambusowy to najlepsze rozwiązanie do gotowania i zapewnienia, że Twoje posiłki zachowają teksturę, smak, składniki odżywcze i minerały wszystkich potraw.
Gdy go kupisz, nie będziesz chciał używać żadnych innych przyborów ze względu na doznania, jakie zapewniają. Co najlepsze, pomagasz również środowisku dzięki naturalnym materiałom, z których wykonany jest bambusowy parowar.
Parowar Bambusowy z Pokrywką Ø8x6cm (10 Units)
10237-10
10 Jednostki
34, 41€
3,441€/Parowar
W Magazynie
Parowar Bambusowy z Pokrywką Ø8x6cm (200 Units)
10237-10-20
200 Jednostki
550, 55€
2,753€/Parowar
Sprzedany
Papier do Gotowania na Parze Biały Ø8 cm (250 Units)
11975-250
250 Jednostki
4, 60€
0,018€/Papier
W Magazynie
Papier do Gotowania na Parze Biały Ø8 cm (2000 Units)
11975-250-8
2.000 Jednostki
29, 46€
0,015€/Papier
Sprzedany
Parowar bambusowy z Pokrywką Ø15x8cm (1 Unit)
10210-1
1 Jednostki
9, 18€
9,176€/Parowar
W Magazynie
Parowar Bambusowy z Pokrywką Ø15x8cm (100 Units)
10210-1-100
100 Jednostki
733, 82€
7,338€/Parowar
Sprzedany
Papier do Gotowania na Parze Biały Ø15 cm (250 Units)
11976-250
250 Jednostki
6, 87€
0,027€/Papier
W Magazynie
Papier do Gotowania na Parze Biały Ø15 cm (2000 Units)
11976-250-8
2.000 Jednostki
43, 98€
0,022€/Papier
W Magazynie
Parowar Bambusowy "Maxi" Ø20x6cm (4 Units)
10263-4
4 Jednostki
38, 06€
9,514€/Parowar
W Magazynie
Parowar Bambusowy "Maxi" Ø20x6cm (32 Units)
10263-4-8
32 Jednostki
243, 54€
7,611€/Parowar
W Magazynie
Pokrywka do Parowara Bambusowego "Maxi" Ø20cm (4 Units)
10265-4
4 Jednostki
33, 04€
8,259€/Pokrywka
W Magazynie
Pokrywka do Parowara Bambusowego "Maxi" Ø20cm (32 Units)
10265-4-8
32 Jednostki
211, 42€
6,607€/Pokrywka
Sprzedany
Parowar Bambusowy "Maxi" Ø30x6cm (4 Units)
10264-4
4 Jednostki
63, 42€
15,855€/Parowar
W Magazynie
Pokrywka do Parowara Bambusowego "Maxi" Ø30cm (4 Units)
10266-4
4 Jednostki
51, 01€
12,754€/Pokrywka
W Magazynie
Czy chcesz nadać swoim kulinarnym prezentacjom szczególny charakter? Szukasz przyjaznej dla środowiska i łatwej w użyciu alternatywy? W takim razie bambusowe parownice są Twoim rozwiązaniem!
Z pewnością słyszałeś już o bambusowych parowarach. Ale jak wiele osób, możesz nie być pewien, co one właściwie robią. Jak używać parowaru do pierogów? Albo tak, czy naprawdę musisz go mieć w swojej kuchni?
Szczerze mówiąc, przy tak wielu kuchennych gadżetach i urządzeniach, czy naprawdę potrzebujesz jeszcze jednego, który zajmie miejsce? To nie jest jeden więcej.
Bambusowy parowar jest stosunkowo niedrogim dodatkiem do twojej kuchennej szafki i naprawdę jest niezbędnym elementem wyposażenia dla ludzi, którzy chcą łatwej i wygodnej opcji gotowania domowych posiłków w sposób, który zachowuje smak, teksturę, minerały i składniki odżywcze ich jedzenia.
Prawda jest taka, że po wypróbowaniu prawdziwego bambusowego parowaru, będziesz się zastanawiać, jak kiedykolwiek gotowałeś bez niego.
Wiele zestawów naczyń ze stali nierdzewnej ma w zestawie metalowy parowar (podobny do durszlaka, ale z płaskim dnem).
Aby go użyć, należy napełnić patelnię wodą, a parowar dopasować do jej górnej części.
Gdy woda dochodzi do wrzenia, jedzenie umieszcza się w metalowym parowarze, a pokrywę umieszcza się na górze, aby zablokować parę, która ugotuje jedzenie (zwykle warzywa) wewnątrz.
Twój wybór parowaru do gotowania warzyw nie będzie zależał tak bardzo od materiałów, jednak tradycyjnym sposobem gotowania na parze jest użycie chińskiego parowaru.
Koncepcja gotowania w bambusowym parowarze jest nieco podobna. Szeroki rondel lub wok, częściowo wypełniony wodą i na średnim ogniu, bez parowaru na wierzchu lub jakiejkolwiek pokrywy, pozwól wodzie zbliżyć się do temperatury wrzenia na małym ogniu (nie pozwól jej się zagotować).Umieść parowar z pokrywką na górze, nad garnkiem. Gotująca się woda będzie gotować (lekko gotować) jedzenie w bambusowym parowarze. Czas gotowania na parze zależy od konkretnego jedzenia.
Ważne jest, aby obserwować poziom wody na patelni/wok (niezależnie od tego, czy używasz bambusowego czy metalowego parowaru), aby nie wyschła (w razie potrzeby dodaj więcej wody).
Istnieje wiele dyskusji na temat różnic (jeśli w ogóle) pomiędzy parowarem ze stali nierdzewnej (używanym z pokrywką i patelnią) a parowarem bambusowym (często używanym z woka lub innego szerokiego rodzaju patelni).
Podczas gdy metalowy element może podgrzewać wodę i zatrzymywać parę szybciej i być może nawet bardziej efektywnie, ostatecznym celem gotowania na parze nie jest szybkość;overcooking jest tak łatwy do zrobienia w metalowej patelni, że staje się gorący na całej powierzchni i pokonuje większość celu używania parowaru do gotowania w zdrowszy sposób.
Czy kiedykolwiek czułeś, że twoje jedzenie ma posmak metalowych garnków, w których gotujesz? Cóż, to może nie być twoja wyobraźnia!Według kilku publikacji, kiedy pewne kwaśne składniki są gotowane w metalowych garnkach, takich jak aluminium lub nie przyprawione żeliwo, małe ilości cząsteczek metalu mogą przenikać do żywności.Te małe ilości są nietoksyczne, ale dodadzą niepożądany i długotrwały posmak do twojego jedzenia.
Na rynku dostępne są również parowary elektryczne, ale bambusowy par owar jest lepszą opcją dla tych, którzy wolą wybierać naturalne i przyjazne dla środowiska materiały.